Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на водач на задно ел стъкло - обяснение със снимки.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
    Днес пак я разглобих. Леко напънах релсата по която се движи и сега е ок.
    Явно така си постигнал успоредност на траекториите на движение (тази по която се движи долният отвор на стъклото и тази по която се движи държачът по релсата).
    Това имах впредвид в по-горен пост като предложих да се подлагат дистанцираши шайби в точките на закрепване на релсата. Но явно става и с огъването и.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Реално не личи да е огъната. Става дума максимум за 1мм. Явно толкова му е трябвало.
      Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Колега ЕКО цъкането или тракането на релето при вдигнати прозорци според мен не е от модула който най вероятно имаш впредвид Аз също сложих такъв модул а въпросното чукане на релето и преди и сега се появява понякога като немога да го свържа с някаква причина При мен се появява всъщност дори при вдигане на едно от предните стъкла независимо кое Но това се случваше и когато нямах модул
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Дам, на мен онзи ден ми прищрака задното дясно стъкло и аз любопитен да видя какво е и след 1-2 пъти вдигане/сваляне изпраска и замина пластмасовия водач. Иначе поздравления за ръководството наистина е от полза.
          sigpic
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
          Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Първоначално публикувано от borvass Покажи съобщение
            Дам, на мен онзи ден ми прищрака задното дясно стъкло и аз любопитен да видя какво е и след 1-2 пъти вдигане/сваляне изпраска и замина пластмасовия водач. Иначе поздравления за ръководството наистина е от полза.
            В случай, че не знаеш откъде да го намериш, тук го имат.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз преди колегата ecotronic да ми подари едно (огромни благодарности), обиколих 100 магазина и накрая се ядосах и преработих от либра - уви не издържа. Лошото е, че за либра има оригинални, а за алфата май всичките са риплейсмънт, което е кофти. Освен това подозирам, че по моргите са леко нахални и не го продават, като отделен детайл.
              Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Благодаря ти за инфото, че предстои да го оправям като остане време и тъкмо това се чудех
                sigpic
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
                Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                  Колега ЕКО цъкането или тракането на релето при вдигнати прозорци според мен не е от модула който най вероятно имаш впредвид Аз също сложих такъв модул а въпросното чукане на релето и преди и сега се появява понякога като немога да го свържа с някаква причина При мен се появява всъщност дори при вдигане на едно от предните стъкла независимо кое Но това се случваше и когато нямах модул
                  Да, щтракането при задържането на двата бутона няма връзка с допълнителния модул. Пробвах да го махна и цъкането пак си го има. Явно се касае за проблем във фабричния модул за предните стъкла. При някои колеги го има това цъкане, при други го няма. Дори си помислих, че е заради различни версии, но щом при теб го прави и само на едното стъкло, очевидно се касае за повреда.
                  През почивните дни ще го свалям да го лекувам.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес пак отворих вратат за да си довърша работата и с централното и със стъкло. Направих няколко снимки и възникнаха един въпрос. Водача който си сложил същия ли е като моя? Снимах го заедно с ригиналния и се вижда добре каква е разликата. Пишката му е доста по-къса и не може да се законтри стъклото отзад.
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Уви да... явно като истински оригинална резервна част го няма, само се чудя защо не са изкопирали цялата отливка.

Comment

Защото този водач мисля, че е за Рено. Въобще не е за нашите коли.
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз сложих, като белия, не жълтия, но оригиналният беше сив и малко по-особен (имаше си закопчалка). Вижте първия пост.

Comment

От снимката която си сложил не мога да преценя калко точно е дълга пишката му. В крайна сметка успя ли да му сложиш щипката отзад?
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Успях, но щипка от друг водач, защото този си нямаше

Comment

Не знам дали именно защипването и по този начин ограничаването на степента на свобода на пишката спрямо стъклото не става причина за чупенето. А и тази гумена втулка нещо не е измислена като хората. Гледам, че повсеместно се къса.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X